今天,我要給大家繼續分析平和入學考試,英文閱讀這一單項!我會從試題文章出發,對考查形式和考試要點等方面進行拆解,詳細分析平和英語閱讀的考察要求。話不多說,我們一起來看原文:
MORE THAN HALF OF LONELY ADULTS FEAR NO ONE WILLNOTICE IF SOMETHING BAD HAPPENS TO THEM
The majority of adults in the UK who experience?loneliness?are afraid that no one willnotice if something bad happens to them, new research conducted by the?British Red Cross?has found. Approximately?nine million people?in the UK say that they often feel lonely, with many strugglingto make lasting, social connections with others.
The?British Red Cross?has recently undertaken a study investigating the extent towhich people across the country suffer from loneliness and social isolation,with almost a fifth of individuals stating that they don’t have friends thatthey can turn to in times of need.
A survey of?4,000 adults in the UK was carried out between30 October and 15 November this year. The findings revealed that 53 per cent ofadults who feel lonely fear that they'll have no one there to support themshould something bad happen to them, and one in nine people don't feel thatthey have anyone in their lives that they'd be able to rely on if they wereexperiencing a crisis.
The researchconducted by the charity also found that of the individuals who often feellonely, two thirds frequently feel completely alone even when surrounded byother people, and more than a third of people don't know how to cope withloneliness. Zo? Abrams, executive director of Communications and Advocacy atBritish Red Cross, explains the importance of forging close connections with others.
"Lonelinessand social isolation don't discriminate," she says.
"Lifecircumstances can change in the blink of an eye, meaning it can happen toanyone,?no matter your age or background.
"Weall need someone to turn to in a crisis, but the findings of our researchsuggest that there are many people in our communities feeling they lackmeaningful, human connections."
A?recent study?carriedout by BBC Radio 4's?All in the Mind?incollaboration with the Welcome Collection found that young people are mostlikely to experience loneliness, with 40 per cent of people aged between 16 and24 stating that they feel lonely a lot of the time, in comparison to 29 percent of those aged between 65 and 74.
(1)完型填空:文章中取十個空,選詞填空
(2)共7個選項,選擇三個關于文章正確的命題
(3)根據文章細節提問
(4)指示代詞具體指代的內容。
各類題型的樣題如下:
一、完形填空:
Themajority of adults in the UK who experience?1、______?areafraid that no one will notice if something bad happens to them, new research 2、______? by the?British Red Cross?has found.
問題:
1、A.lone? B. alone? C.loneliness?D.lonely
2、A.conduct? B.conducted?C.conducting? D.had conducted
解析:
1、A.lone? B. alone? C.loneliness?D.lonely
本題考查的是主謂賓,賓語是名詞性的“孤獨”的辨析,選項AB都是形容詞孤獨的,既修飾不了experience,又充當不了賓語;選項D副詞可以修飾謂語experience,但是語意不通。正確答案C。
2、A.conduct? B.conducted?C.conducting? D.had conducted
本題考查的是被動式做定語,被動要用過去式,正確答案B。
二、選三個關于文章正確的命題。
E ??A?recent study?carriedout by Zo? Abrams found that young people are most likely to experienceloneliness.
解析:錯,文章中是carried out by BBCRadio 4's All in the Mind in collaboration with the WellcomeCollection。
三、細節題
1、Whatare the majority of adults in the UK afraid?
解析:The majority ofadults in the UK who experience?loneliness?are afraid that no onewill notice if something bad happens to them.
四、指代題
What’s the word“they”in thepassage refers to ?
解析:53 per cent ofadults who feel lonely
從我們對于這篇文章的分析,這篇文章涉及到有三個難點:
(1)詞匯量:中考要求詞匯為2500,這篇文章的詞匯量要求大約為4500。
(2)體制內初中的常見語法:主謂賓,被動式做定語,數和分數的表達,時態,五種基本句子結構,固定搭配,狀語的使用等。
(3)快速閱讀理解能力:要積累長期閱讀文章的經驗,養成獨立閱讀外文原版材料的良好習慣。
綜合來看,備考平和雙語的過程中,只學習托福、雅思不足以滿足考試的要求,而且也沒必要給孩子巨大壓力去沖刺托福、雅思的高分,這樣做很有可能會磨滅孩子學習語言的興趣。正確的備考方法,是應該有目標導向的去學習英語。

? 2025. All Rights Reserved. 滬ICP備2023009024號-1